Skip to content

Modern Art – el càlcul apuradíssim d’una subhasta

Setembre 15, 2011

Diverses setmanes d’inactivitat juganera m’han deixat sense material per ressenyar. Fa uns dies, però, amb els amics vam poder concretat un sopar amb joc de taula inclòs. I el joc triat va ser: Modern Art.

Modern Art és un joc de subastes de quadres. Cada jugador representa una galeria d’art que participa en una subasta colectiva de quadres de diversos autors ficticis d’art modern. Cadascuna d’aquestes galeries disposa d’un conjunt de quadros amb un petit senyal que indica en quin tipus de subasta entra ja que, de fet, hi ha fins a cinc modalitats de subasta. Cada torn es desenvolupa, en ordre, fins haver venut cinc quadres d’un mateix autor. S’acaba el torn i es valoren els més venuts, guanyant, aquests, un valor mínim de venda. Aquest valor és acumulatiu i, acabat cada torn, el posseïdor d’un quadre valorat rep certa quantitat de diners per cadascun dels quadres. Els torns es desenvolupen de la mateixa manera fins a quatre cops. L’objectiu del joc és aconseguir el màxim de diners possibles de la compra-venda de quadres.

A primer cop d’ull sembla un joc senzill però, realment és molt complexe ja que en una subhasta hi participen molts i complexos paràmetres: quins quadres tens a la mà, quin valor tenen, o poden arribar a tenir si en potencies la compra, quant es pot arribar a devaluar un altre quadre si ningú en posa a la venda, etcètera.

ENS HA AGRADAT

– La complexitat de càlculs que cal tenir en compte alhora de decidir pujar, o no, per un quadre a la venda.

– Tot i el marge de diners pagats i rebuts per una compra-venda, el joc és molt equilibrat i la diferència final de diners no és gens desproporcionada.

NO ENS HA AGRADAT

– Personalment sóc molt obtús pel que fa a càlculs de subhastes però entenc que és més aviat un problema personal que no pas del joc.

Si us ha agradat, us agradarà: Alta Tensión.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: