Skip to content

Uns quants jocs més per dinamitzar trobades

Març 9, 2011

Si fa uns dies presentàvem jocs per a capquadrats, avui en presentem un grapat per dinamitzar quedades. Jocs senzills que provoguin la participació. És per això que, generalment, no tenen un límit superior de jugadors.

Hombres Lobo de Castronegro: joc de cartes on cada jugador agafa un rol, ja sigui home llop o camperol. Un dels jugadors pren el rol de narrador i dinamitza la partida establint els moments nocturns en què els camperols dormen i els homes llop decideixen a qui deboren, i els matins, en què tots els jugadors tracten de posar-se d’acord en qui és el licàntrop per eliminar-lo. És un joc molt dinàmic on cal tenir molta empatia i capacita de convéncer els altres.

Black Stories: és un joc al que, d’una manera o altra, segur que tots hi hem jugat. Es tracta de conéixer un cas misteriós i esbrinar què ha passat mitjançant preguntes que només poden ser contestades per un narrador amb un “sí” o un “no”. Casos misteriosos, històries tèrboles o situacions ridícules. Sovint cal tenir cert grau de creativitat per explorar totes les solucions possibles al marge d’una lògica.

 

 

Dixit: potser no és el més recomanable per a grans trobades però la seva sencillesa el fa recomanable per a petits grups de 4 o 5 jugadors. Els jugadors han de proposar una frase o paraula que defineixi una carta de a seva mà. La resta de jugadors escullen una carta de la seva pròpia mà que s’apropi a la definició. Amb totes elles caldrà escollir quina és la carta inicial. La gràcia és que es guanyen punts si només encerten uns quants pel que la definició ha de ser prou ambígua i imaginativa. Cal, doncs, imaginació i un ampli vocabulari.

 

Las extraordinarias aventuras del Barón de Munchausen: els jugadors prenen el rol de nobles i cortesans que s’han reunit per explicar les seves anècdotes més sorprenents. Mitjançant un sistema d’apostes, els jugadors poden anar preguntant aspectes de dubtosa realitat de les històries narrades per tal que aquestes cada cop siguin més delirants. És un joc que voreja els jocs de rol i que considerem joc narratiu. Requereix d’una gran imaginació i molt capacitat d’improvisació.

El club de los Martes: igual que l’anterior, es classifica de joc narratiu. Ambientat en l’època victoriana de Sherlock Holmes, els jugadors prenen el rol de detectius que han decidit citar-se per explciar-se els seus darrers casos. Un dels jugadors és el narrador i ha creat una història. La resta de jugadors poden realitzar preguntes per tractar d’esbrinar el cas. En aquest cas hi ha un límit de temps, una hora.  En aquest joc són necessaris, doncs, imaginació i pensament lateral. Recentment el seu autor, José Carlos de Diego Guerrero, ha alliberat la llicència del joc i es pot trobar a internet.

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: