Skip to content

5 jocs per a capquadrats (de geometria)

febrer 12, 2011

Blokus: disposem de 12 peces, de les formes més variades, per a col·locar al taulell. L’única norma és que les les peces que col·loquem han de tocar-se amb almenys un vèrtex d’alguna altra peça nostra, mai per les cares. Comencem a la punta i de seguida xoquem amb els altres jugadors que volen el seu espai. Podrem aprofitar els espais entre les fitxes dels altres jugadors per a continuar expandint-nos mentre conservem els nostres espais?

Joc d’estratègia i ocupació d’espais (amb un aire al go), de 2 a 4 jugadors i molta molta interacció. Imprescindible.

Aquí el podeu jugar on-line.

Ubongo: dotze peces de formes diferents al més pur estil Tetris, un dau per a triar-ne unes quantes, una tarja amb un sol perfil, i 40 segons de temps. Ubongo és un tetris/tangram competitiu que posarà a prova les vostres habilitats amb els puzzles geomètrics.

Però alerta, no n’hi ha prou amb resoldre-ho per a guanyar: un cop completada la figura, agafarem gemmes. Només contarà el color que en tinguem més, i el jugador amb el número més alt, guanyarà.

Un joc lleuger i divertit per a tota la família. Número de jugadors fins a quatre, però incrementable fàcilment amb fitxes casolanes.

Fits: fans del Tetris, és el vostre joc! Cada jugador rep un suport on col·locar les plantilles que representen les files i columnes d’un tetris. Després que tothom coloqui una peça inicial escollida individualment, se n’aniran revelant de noves aleatòriament. Aquestes peces s’han de colocar tan juntes com es pugui ja que els espais buits ens restaran punts.

El tema es complica en les rondes posteriors on hem de tapar o deixar lliures determinats espais. En resum, és un tetris, amb el què això pugui tenir de bo i de dolent.

Tip Over: un joc que es pot jugar de forma cooperativa o competitiva, sol o acompanyat. El nostre personatge haurà de tombar els blocs grocs verds i blaus, de mides diferents, per a poder desplaçar-se pel taulell i assolir la casella vermella. Diferents nivells per als novells i els iniciats. Un joc abstracte senzill i molt entretingut.

Aquí el podreu jugar on-line.

De Mudanzas: a punt per al trasllat? Amb els cinc daus definirem quantes fitxes de cada color hi ha al nostre “mobiliari” a transportar. Cada jugador rep una carta de camió. A la de tres es giren totes i n’hem d’agafar alguna que no sigui la nostra. La fitxa escollida determina el perfil i l’alçada on hem d’encabir el nostre mobiliari. Cada espai buit resta un punt, i les peces no col·locades el doble de la seva llargada. Només el millor jugador de la ronda guanyarà deu punts.

Joc fins a cinc jugadors, molt molt lleuger. El desenvolupament, en general, és una mica lent i va bastant a batzegades. El més fluix dels cinc.

Tots aquests jocs els podeu trobar editats en espanyol: Ubongo i De Mudanzas per Homoludicus, Blokus per Educational Insights Inc., Fits per Ravensburger i Tip Over per Think Fun Inc. Excepte aquest últim tots són fàcils de trobar en botigues amb jocs educatius.

  
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: