Vés al contingut

1936: Guerra Civil – l’aventura de fer realitat un projecte personal

febrer 5, 2011

Avui us volem parlar d’un interessant projecte dut a terme per un noi de Madrid que pretèn difondre d’una manera rigorosa i respectuosa un fet històric com és la Guerra Civil Espanyola.

L’any 2000 Arturo García va voler desenvolupar un joc ambientat en la guerra civil que tingués en compte una gran riquesa de matisos i no únicament els objectius militars. La preparació de joc li va suposar uns quants anys de treball recollint informació i fotografies amb la intenció de crear un joc que proporcionés una visió global del conflicte. Finalment l’any 2006 es va començar a distribuir el joc “1936: Guerra Civil” una interessant proposta en format de joc de cartes no col·leccionables autoproduïda i distribuïda pel mateix autor.

 

null

MECÀNICA

El joc “1936: Guerra Civil” és un joc de cartes per a 2 o 4 jugadors diferenciats en dos bàndols: nacionals o republicans. Cada jugador dissenya la seva pròpia baralla escollint tropes, personatges i aspectes històrics rellevants. Però la riquesa del joc va més enllà ja que s’hi diferencien faccions dins un mateix bàndol, amb interessos i avantatges diferenciades; les cartes disposen d’una extensa informació històrica.

El joc va transcorrent per torns. Els dos bàndols executen les seves accions consecutivament amb la intenció de véncer l’enemic ja sigui per la força militar, pel desgast, per la victòria moral o per la supremacia de recursos. Les opcions de victòria són múltiples així que l’estratègia es diversifica àmpliament.

JOC 2.0.?

Arturo García, a més, ha aconseguit teixir una xarxa de seguidors del joc que reben periòdicament informació respecte les estratègies de venda, les millores que afegiria al joc o les seves aventures i desventures en la seva promoció. És un sa exercici que permet descobrir les dificultats que viuen els jocs de taula, com a mínim, al nostre país. I més quan tracten d’un tema tan controvertit com és la Guerra Civil Espanyola. També es disposa d’un fòrum de discussió al voltant del joc, vídeos tutorials a Youtube o la possibilitat de jugar “on-line”.

La possibilitat de parlar i comentar el joc amb el seu autor així com poder conéixer-lo en les presentacions que ell mateix du a terme a Madrid o d’altres ciutats espanyoles o internacionals, en jornades i jocs de taula posicionen 1936: Guerra Civil com un projecte de joc de taula que fàcilment farem una mica nostre.

  • Jugadors: 2 o 4.
  • Temps de joc: 45 – 90 minuts.

Per a més informació, us recomanem visitar el web del joc:

Web del joc 1936:Guerra Civil

No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: