Skip to content

De Catalunya o en català – Desembre 2010

Desembre 30, 2010

Un blog com el nostre no pot deixar de fer-se ressò de les últimes novetats lúdiques que han succeït aquest mes al nostre país:

–          21 motines: és el nou joc d’en Pere Pau Listosella. La mateixa ment que ja va crear el Teseu, el Kenta o el Ganímedes. Aquest cop en l’autor ha optat per l’autoedició i el joc es pot comprar directament a la seva web o al seu blog. 21 Motines ens situa en un vaixell on el capità s’aprofita dels marines per a enriquir-se amb els tresors i el peix. Mitjançant successius motins, els jugadors es rellevaran com a capitans per tal de guanyar el màxim de punts de victòria i aconseguir la victòria final.

Us deixo la ressenya de 5mpj.es i Gaming with my suegra, que ja han pogut probar-lo.

–          Verbàlia: aquest és un país creat fa deu anys amb l’edició del primer llibre, on Màrius Serra escenifica la seva peculiar visió lúdica sobre la llengua. Ara, amb l’edició revisada i ampliada de Verbàlia 2.0; Màrius Serra i Oriol Comas s’ajunten per a publicar-ne també el joc de taula: un conjunt de 50 jocs sobre la llengua per a tots els públics i situacions. El joc es va presentar a les passades jornades Ayudar Jugando del 4 de desembre. Edita Devir i ja el podem trobar a les botigues per uns 36 €.

–          Els colons de Catan: no podem deixar de mencionar la primera edició en català d’aquest gran clàssic lúdic, que ja està disponible a totes les botigues. Un altre cop és Devir l’editorial darrere d’aquesta iniciativa valenta i recomanable. Som molts que juguem a Catalunya i que ho fem en espanyol, en anglès o en alemany perquè no hi ha més opció. Personalment, si ho pogués fer en català, doncs ho faria. Esperem que el projecte sigui rendible i es porti a terme també amb altres jocs, clàssics i no clàssics.

Anuncis
5 comentaris leave one →
 1. gener 2, 2011 10:01 am

  Trobo a faltar el 1714…

  • gener 2, 2011 6:58 pm

   Hola mobuttu, la veritat és que tens raó, falta 1714 i moltes altres coses. Però la idea de les entrades etiquetades “De Catalunya o en català!” és fer un resum mensual (en aquest cas desembre 2010) de les novetats. Per a evitar malentesos, canviarem el nom a partir d’ara.

   Gràcies.

   Arnau

 2. kokorin permalink
  Març 24, 2011 5:06 pm

  No coneixie el vostre blog. L’aniré seguint.
  Ens juguem qualsevol dia.

  • Març 24, 2011 5:16 pm

   Carai, gràcies Pere Pau! Ens agradaria poder donar difusió a més coses bones novetats com la publicació del teu joc, però normalment no arribem a tot.

Trackbacks

 1. Barnalúdica 2011!! « D'oca a oca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: