Skip to content

5 jocs de cartes que pots jugar amb tothom

Desembre 27, 2010

Inaugurem amb aquesta entrada, la secció “5 jocs que”, centrada en aquest cas en jocs que costen poc, ocupen menys, es poden portar a tot arreu, i per la seva baixa complexitat es poden treure a qualsevol audiència.

Sitting Ducks: ens convertim en caçadors d’uns ànecs que van passant per l’aiguamoll. El nostre objectiu és eliminar tots els ànecs que no siguin del nostre color. El mecanisme bàsic és molt senzill: un jugador gasta una carta de punt de mira i el col•loca sobre un dels espais del pantà. Quan un jugador hi dispari, es carregarà l’ànec que ocupi, en aquell moment, aquell espai. La gràcia del joc està en fer servir intel•ligentment les cartes que ens van sortint a l’atzar i que permeten, des de canviar la posició i ordre dels ànecs, a moure els punts de mira, submergir-nos durant un torn, amagar-nos darrere algú altre, i fins i tot fer servir el terrible Billy the Duck per a matar indiscriminadament.

Les partides duren mitja hora i donat l’elevat component d’atzar és impossible preveure qui guanyarà. En tot cas us farà passar una estona divertida i de “sana” rivalitat. Avisem que els jugadors que ja no tenen cap ànec, continuen jugant així que intenteu no fer-vos gaires enemics si voleu guanyar.

– Saboteur: els nans excaven una mina per a arribar a l’or. Hi ha tres possibilitats i s’ha d’arribar a la correcta abans que s’acabin les cartes de mina, que posant-les una al costat de l’altra, ens han de permetre anar construint els túnels. Però alerta, alguns dels nans són, en secret, sabotejadors que no volen que arribem a l’or i que construiran camins equivocats per a confondre’ns. La única possibilitat que tenim és espatllar-los la vagoneta, el pic o el fanal per a què no puguin construir, però alerta perquè ells també ens ho poden fer a nosaltres. Joc combinant la mecànica de cartes amb la social de forma lleugera.

Tot i que té més gràcia per als sabotejadors, els altres jugadors també han d’estar atents per a descobrir qui els vol perjudicar.

Per a més informació, aquí teniu uns vídeos.

– Poison: els bruixots preparen les seves pocions liles, blaves i vermelles. Les cartes amb valors de l’1 al 7 es reparteixen entre tots els jugadors que cada torn han de tirar forçosament una de les cartes. Apart, existeixen els verins que al final de la partida conten dos punts negatius. Quan el valor d’una de les marmites superi els 13 punts, l’últim jugador que hi ha tirat carta, se n’ha de quedar el contingut, verins inclosos si hi són. Al final, cada carta val un punt negatiu i els verins dos negatius. Però si sou el que té més cartes d’un color, aquestes no conten. Quina poció fareu?

– Ligretto: el joc d’stress per excel•lència. Cada jugador té una baralla amb totes les cartes de l’u al deu en blau, groc, vermell i verd. D’aquestes n’agafa un pilot de deu i tres més que les col•loca davant seu. L’objectiu és fer pilots de l’u al deu del mateix color. Els uns surten automàticament i a partir d’aquí tots els jugadors poden agafar la carta de dalt del pilot o alguna de les altres tres i col•locar-la sobre de qualsevol de les sèries començades. El que més cartes col•loca guanya.

Un dels punts forts del joc, és que és per quatre jugadors però existeixen ampliacions per a vuit i dotze jugadors convertint les partides en una autèntica bogeria.

– Coyote: cada un dels jugadors es col•loca una cinta al cap (també es pot jugar sense) i hi col•loca una carta del pilot sense mirar-la, de manera que els altres jugadors la puguin veure. És a dir, tothom veu la resta de cartes però no la seva.

Les cartes tenen números positius i negatius, i algunes funcions especials com multiplicar per dos o eliminar la carta més alta. El jugador que comença diu un numero que imagina que és més baix que el total en joc i es va incrementant progressivament fins que un jugador no s’ho creu i es planta. Si l’últim número dit és encara més baix que el total en joc, el jugador que s’ha plantat perd la ronda. Si és més alt, perd el jugador que ho ha dit.

Divertidíssim joc de farols per a jugar a enganyar a la gent tant com es pugui.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: