Skip to content

Ricochet Robot – El joc de robots sense fre

Desembre 6, 2010
tags:
by

Certament Ricochet Robots va resultar tot un encert un cap de setmana plujós al Prepirineu amb uns companys majoritàriament científics. Té una capacitat inusitada d’atrapar la gent o, pel contrari, crear detractors acèrrims.

MECÀNICA

Cal disposar els quatre taulells modulars segons ens sembli formant un únic taulell quadriculat. Veurem que s’hi representen parets o caselles amb uns dibuixos que es corresponent amb uns marcadors que disposarem, girats cap per avall, a un costat. Finalment situarem a l’atzar fins a cinc robots de diferents color damunt el taulell.

Per començar el joc extraurem a l’atzar un dels marcador que ens indicarà quin robot haurà d’arribar a quina casella objectiu segons una única norma de moviment: els robots no tenen fre i mouen en línia recta fins topar amb un obstacle, moment en què s’aturaran i poden fer el seu proper moviment cap a qualsevol dels seus costats fins topar amb un altre obstacle.

Però primerament cal entendre que cap robot pertany a un únic jugador sinó que cada jugador pot comptar amb els moviments de tots ells. De la correcta combinació de moviments d’uns i altres robots dependrà que el robot que ens interessa arribi a la casella objectiu ja que cada robot suposa un obstacle en el moviment d’un altre.

Sobre aquesta base, cada jugador ha d’intentar assolir la casella objectiu amb el robot indicat amb el mínim possible de moviments. Però, atenció, els moviments cal fer-los de cap, sense moure cap figura. Un cop un dels jugadors obté un resultat, la resta de jugadors intentaran millorar la marca amb una quantitat menor de moviments en un temps determinat. Qui aconsegueixi arribar a la casella amb el número mínim de moviments es queda amb el marcador.

Aconseguida una casella objectiu els robots tornen a l’estadi inicial (per això s’ha marcat la casella inicial de cada robot amb un cartronet) i s’extreu un nou marcador d’objectiu. Una partida sencera consta d’un total de 16 caselles objectiu on arribar i guanyarà la partida el jugador amb més marcadors d’objectiu.

JUGANT…

És un joc indicat per a qualsevol edat i quantitat de jugadors. L’esquema de joc és complicat d’explicar i és molt més comprensible veure-ho. Les partides són molt ràpides i podem durar al voltat de mitja hora.

El joc bàsic dóna molt de joc i cada partida és diferent. A més, incorpora diverses variants en la mateixa caixa bàsica: parets on determinat color no rebota o el robot negre. Les combinacions, doncs, es fan infinites. D’altra banda, per als més fanàtics no hauria de resultar difícil crear modificacions que afectin diferencialment els moviments dels robots.

ENS AGRADA:

– La seva senzillesa: quatre taulells reversibles, un rellotge de sorra, 5 miniatures de resina i uns quants marcadors de cartró.

– La seva jugabilitat: la combinació infinita de disposicions inicials permet aquell tòpic en què cap partida és diferent.

– Enganxa com una mala cosa.

ENS DESAGRADA:

– El joc es basa en el càlcul mental i la visió espacial. Aquelles persones poc avesades a aquests preceptes poden tenir problemes en enfrontar-se a aquest joc i el joc es pot descompensar ràpidament en favor de les persones que tenen una millor capacitat de visió espacial.

Per acabar us deixem amb un resum amb els punts forts del joc que han fet els companys de Lex Friki Malacitana. Si el joc us agrada, aprofiteu per a votar-lo, a partir del pròxim 9 de desembre en el I concurso Interblogs que organitzen entre quatre dels blocs de jocs més coneguts: The Black Meeple, Lex Friki Malacitana, Ludopáticos i Eight is Beauty.

Ricochet Robots

Autoria: Alex Randolph

Edició: Rio Grande Games

Jugadors: mínim de 2

Durada: 30 minuts aproximadament

Preu aproximat: 20 euros

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: